Selecteer een pagina

Over Edito

Het schrijfbureau Edito werd in 2011 opgericht door copywriter en vertaler Diederik Vandendriessche. Door zijn ervaring als journalist, docent en communicatieprofessional is Diederik van vele markten thuis.

Edito, zei je?

Het schrijfbureau Edito is voortgevloeid uit de verschillende schrijfactiviteiten van Diederik Vandendriessche. Diederik is van opleiding germanist en filosoof en studeerde ook nog een manama geschiedenis van de Nieuwste Tijd. Tijdens zijn studententijd op het einde van de jaren 1990 engageerde hij zich gedurende twee jaar voor de Leuvense studentenkrant Veto.

Na zijn studies ging Diederik bewust op zoek naar een job in de journalistieke sector. Die zoektocht bracht hem achtereenvolgens als redacteur bij de gratis krant Metro, als eindredacteur bij De Morgen en Zone 03/ en als freelance journalist bij de weekendeditie van de (toenmalige) Financieel-Economische Tijd. Achtergrondinformatie bij actuele gebeurtenissen was als freelancer voor De Tijd de hoofdopdracht.

“Wij garanderen een grote flexibiliteit die bovendien gecombineerd wordt met een brede achtergrondkennis op verschillende domeinen. Op die manier ontstaat copy waarin je jezelf helemaal herkent.”

Taal mag swingen

Vooraleer zich definitief te vestigen als zelfstandig copywriter en vertaler werkte Diederik ook gedurende enkele jaren als wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Gent, waar hij naast onderzoek ook les gaf aan studenten in de master communicatiewetenschappen. Daarna belandde hij als vertaler-revisor in een vertaalbureau in Brussel (Data Translations International, nu Ubiqus) en startte hij als docent copywriting aan de Katholieke Hogeschool Leuven (nu UCLL).

Voor UCLL was hij ook verantwoordelijk voor de interne en externe communicatie zodat hij ook expertise opbouwde in het opzetten van communicatiecampagnes. Inmiddels concentreert hij zich binnen de hogeschool op de eerste plaats op zijn lessen copywriting en vertaalsoftware en tegelijkertijd laat hij de taal swingen als zelfstandig copywriter en vertaler. Een win-win: de studenten leren de kneepjes van een echte professional én Edito wordt elke keer opnieuw gevoed met de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanuit de research aan de hogeschool.

Begin vandaag aan jouw verhaal